perjantaina, lokakuuta 02, 2015

Punaista pakastimen täydeltä

Red berries



Puolukkaa - voi miten paljon puolukkaa! Keräsimme viime viikonloppuna yhdessä vaikka kuinka paljon. Meillä on nyt pakastin täynnä; puolukkaa, karpaloita, mustikkaa

Puolukoita ja karpaloita oli niin kamalasti ettei jaksanut kerätä kaikkea. Ollaanko teillä marjastettu? Mitä tapaat tehdä puolukoista?

Minä en itse niin kauheasti välitä kyseisestä marjasta, mutta koska se on terveellistä niin laitan sitä pirtelöihin. Kirpeys häivyttyy esimerkiksi makean banaanin ansiosta. Ja reseptinä SAMA VANHA TUTTU. Mies taas napsii jäisiä puolukoita kuin karkkia, lapsi syö pienen sokerimäärän kanssa usein iltapalalla. Pakastin marjat sen vuoksi pienissä pussukoissa, helppoa ottaa yksi annos kerrallaan marjoja

Mitäs karpaloista? Voi miten niitä oli suo punaisenaan. Kunpa olisi jaksanut kerätä enemmän. Todella vaivalloisia poimittavia. Olisiko kuuman kinuskikastikkeen kanssa hyvää? Näin olen kuullut. Nopeita ja helppoja, kivoja reseptiehdotuksia otetaan vastaan


Red berries; lingonberries plus cranberries. Gotta love Finnish autumn and this free and healthy super food. Now we have our freezer full of red berries for the winter

I will make smoothies and kids will eat berries with sugar. Delicious!

What kind of berries do you have in your part of the world? Do you have the freedom to roam and pick berries plus mushrooms?









Reipasta viikonloppua kaikille!

Have a great weekend all!!







19 kommenttia:

Aino-Kaisa Lonka kirjoitti...

Oi nam nam!! :)

Nadja Mäkinen kirjoitti...

Oi puolukka on kyllä niin ihana marja <3 Meillä syödään ruokien kanssa puolukkasurvosta, puolukka pääsee myös vispipuuroon ja piirakoihin. Eilen kokeilin perinteisistä laskiaispullista syksyistä puolukkaversiota ja toimi kyllä todella hyvin :) resepti löytyy blogista jos haluat käydä kurkkaamassa :D Hyvää viikonloppua !

Maaria kirjoitti...

Puolukkaa onkin nyt metsissä todella paljon. Karpaloita täytyy lähteä poimimaan, jos kerran ovat jo kypsiä. Ensin tosin on saatava suppilovahverot kasaan ja sitten vasta karpaloita. :-)

Tällä viikolla söin puolukoita ihan vaan sokerin kanssa survottuna ja jugurtilla höystettynä. Oli hyvää! Sekä puolukkaa että karpaloa käytän vispipuuroon. Puolukasta tulee myös tosi hyvää kaurapaistosta.

Elisa LPP kirjoitti...

Puolukkarahka on ihan parasta <3

Pieni Lintu kirjoitti...

:)

Pieni Lintu kirjoitti...

Laskiaispullaan sopii kuule VAIN mantelimassa hei ;)

Pieni Lintu kirjoitti...

Mikähän siinä on että me ei olla löydetty juuri mitään sieniä tänä vuonna. Onneton sienisato..

Pieni Lintu kirjoitti...

Meidän perheessä on kaksi rahkan ystävää, minä en ole toinen niistä :D

Mutta voisi tietenkin niitä kahta joskus yllättää vaikka puolukkarahkalla :) Mitä siihen tulisi? Rahkaa, sokeria, puolukkaa mössättynä?

Ansku BCN kirjoitti...

Puolukat maistuisivat juuri nyt ihan missä muodossa tahansa, ehkä mieluiten piirakassa! Heitänpä muuten vaihteeksi sinua haasteella: http://www.rantapallo.fi/anskubcn/2015/10/02/bloggaamisen-aloitus-eli-miten-paadyin-tahan-blogisitarina/

Anna kirjoitti...

Näyttääpä herkulliselta ja hyvä idea tuo pienissä pusseissa pakastaminen! Meillä isä toi viime syksynä ison satsin puolukoita ja niitä on vieläkin pakkasessa, isoissa rasioissa... Muutaman vispipuuron olen tehnyt ja mies on käyttänyt puolukkasurvoksen tavoin lämpimän ruoan kyljessä. Joten reseptejä kaivattais täälläkin ;) Hyvää viikonloppua!

Nadja Mäkinen kirjoitti...

Hih, älä ny :D

Pieni Lintu kirjoitti...

Niistä isoista rasioista on ärsyttävä ottaa jos ei halua koko satsia syödä kerralla. Mun porukat pakastaa myös niin :)

pappilanmummo kirjoitti...

Oi, mitä ihanuuksia. Keräsin karpaloita käsin, kun oli niin sammaleinen pikku suolämpäre, mutta paljon karpaloita. Ja puolukoitaon yllin kyllin tänä vuonna ja samoin mustikkaa. Kyllä nyt kelpaa.
Karpaloista tein hyytelöä joulupipareiden väliin laitettavaksi ja tavallaan vaikka kanan kanssa syötäväksi. Ohjeet löytyvät blogistani. ja karpalohilloa ja pakastimeen kiissleitä varten ja soseeksi puuroja varten. Marjapuuro niin puolukasta kuin karpalosta on mainio välipala lapsenlapsillekin. Puolukkaa on jo valmiina soseena ja hillona. Hillo on hyvää eturuokien kanssa. Mustikasta tein juuri eilen tiivistä hilloa/marmeladia karhunvattujen kera. Mustikkaa on mehuna, samoin puolukkaa viinihapon kanssa tehtynä. Piirakat ovat hyviä vaikkapa sämpylätaikinasta samalla kerralla vain lasilla pyöreän pullan/sämpylän päälle painauma ja siihen marjoja hillosokerin kera tai tiivistä hilloa. JOgurtin kanssa nuo kaikki marjat sopivat hyvin: hunajaa sekaan hieman. ja jos tykkäät talkkunasta, oiva välipala: marjoja, talkkunaa ja hunajaa. ja tietysti erilaiset jälkiruokapiirakat vaikkapa mukaellen jogurtti-omenapiirakan reseptiä...

Pieni Lintu kirjoitti...

Käsin mekin keräsimme karpalot, ovat niin syvällä sammaleessa. :) Kiitos vinkeistä! <3

Anonyymi kirjoitti...

Kermavaahtoa myös rahkaan, nam!

Pieni Lintu kirjoitti...

:)

Pieni Lintu kirjoitti...

Käyn kurkkaamassa kun ehdin :)

Kim Cunningham kirjoitti...

This looks lovely! These are ligonberries, I assume?

Pieni Lintu kirjoitti...

Yes, that's right :)