lauantaina, toukokuuta 17, 2014

Baking for dummies - Easy bread recipe

Helppo ohje - vuokaleipä




Ystäväni oli leiponut TÄLLÄ ohjeella leipää ja kehui ohjetta helpoksi. Mun on ollut kauan tarkoitus tätä kokeilla, mutta ei ikinä muka ole ollut aikaa. Viime viikolla vietin kotona pari päivää flunssaisen eskarilaisen kanssa niin päätin koittaa vihdoin tätä ohjetta. Linkin ohjeessa oli käytetty sellaista savipataa, jota liotetaan ensin vedessä. Meillä ei sellaista ole, mutta hyvin toimi tuollainen lasitettu Kermansaven kannellinen vuoka.

Minähän olen melko tumpelo leipuri ja ohjeet pitää olla hyvin yksinkertaiset. Tämä onnistui hyvin, leipä oli vähän liiankin hyvää - se katosi nimittäin hyvin nopeasti parempiin suihin!



My friend recommended THIS recipe and I had to try it because it sounded so easy. And it was! And the bread was absolutely delicious!



HELPPO LEIPÄ - EASY BREAD


7dl jauhoja / 7dl flour
2tl suolaa / 2 teaspoon salt
0,5tl kuivahiivaa / 0,5 teaspoon dry yeast
3,5dl kädenlämpöistä vettä / 3,5dl hand warm water


Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Peitä kulho kelmulla ja anna levätä 12-18h. Kaada (löysähkö) taikina jauhotetulle pöydälle ja lisää hieman jauhoja ja muotoile pyöreäksi. Peitä leipä ja anna kohota vielä puolisen tuntia ja laita uuni kuumenemaan 225c asteeseen ja aseta kannellinen vuoka uuniin lämpenemään. Laita taikina vuokaan ja paista 30min ja ota kansi pois ja paista vielä 10-15min.


Mix flour, yeast and salt together and add warm water, stir well. Cover the bowl with plastic wrap and let it rest for 12-18h. Pour (loose) dough on table (with flour) and shape it round. Cover it and let it rest 30minutes. Put it in casserole with lid and in the oven (225c) for 30minutes, remove the lid and bake another 10-15minutes and the bread is ready.













Oletko koittanut tällaista ohjetta? Jos lisäisi jotain siemeniä niin missähän vaiheessa ne pitäisi laittaa... Kertokaas mitä eri variaatioita tästä voisi tehdä!

Mikään ei voita vastaleivottua leipää kylmän voin kanssa.


Nothing beats warm bread with cold butter!!



26 kommenttia:

EricaSta kirjoitti...

Yes, it's true :) I love to bake foccacio. Wish you a nice Weekend .

Heidrun

Ainutlaatuinen kirjoitti...

Ihanan näköinen ja varmasti myös makuinen leipä. Minä laittaisin just siemeniä lopuksi. Jauhoiksi tummiajauhoja. Ehkä ripaus oliivioljyä. Olispa terveellinen ja hyvä.

Saron blogi kirjoitti...

Ihana vinkki! Kiitos ja hyvää viikonloppua ♥

Taina K kirjoitti...

Ai, kun näyttää hyvältä! Höh, mulla ei ole savivuokaa, eikä liion Kermansaven (se savi, se savi...)astiaa, vain keraamisia vuokia. Ne ei varmaan käy...

alegni kirjoitti...

Aivan ihanan näköinen leipä! Makukaan ei varmaan ole hullumpi. ;)

Pieni Lintu kirjoitti...

Thank you and have a lovely Saturday! <3

Pieni Lintu kirjoitti...

Jep, mitähän jauhoja sitä uskaltaisi testata ja voisko käyttää samoja mittasuhteita?! Mä olen niin tumpelo, että mulla pitää olla tosi tarkat määrät ja ohjeet. ;) Mutta kyllä kuule tämä pullamössöleipä maistui niin hyvälle kun on monta vuotta syönyt pelkkää ruisleipää. ;)

Pieni Lintu kirjoitti...

Samoi sulle! Kiitos kun kävit. <3

Pieni Lintu kirjoitti...

No luulisi, että joku keraaminenkin käy!? Tai jopa lasinen? Kai se jippo on tuossa kannessa!? Ja varmaan mehevin leipä tulisi just siinä ihan perinteisessä savipadassa. En tiedä.. :)

Pieni Lintu kirjoitti...

No ei ollut hullumpi. Kyllä tämä leipä vuorokaudessa oli syöty ja lapset kyselleet, että koska mä teen uutta. :D Voisipa tänään illalla laittaa taikinan tulemaan niin saisi sunnuntain kunniaksi tuoretta leipää. :)

Anu kirjoitti...

Ah, ihanaa...kiitos! Tää on niin mulle tää resepti!
Leppoisaa lauantaita!

Pieni Lintu kirjoitti...

Kiitos samoin, Anu. :)

Taru | HOME AT LAST kirjoitti...

Uijui, nyt on kyllä herkullisen näköinen leipä! Tuore leipä on muutenkin niin herkkua, mutta vielä itse leivottu... NAM. :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Tämä sopisi keiton kaveriksi. Kuoresta tulee ihanan rapsakka..mums! :)

Brandi kirjoitti...

This looks delicious! I have made bread before, but it has never turned out so well--I must try this one!

Anu kirjoitti...

oi.. onpas kyllä hyvännäköinen leipä.. herahti ihan vesikielelle. :)

Pieni Lintu kirjoitti...

This was so easy! I'm VERY lousy with baking and I managed to make this one. ;)

Pieni Lintu kirjoitti...

Tää oli hyvää! :) Piti leipoa nyt uusi, mutta ulkonahan tämäkin päivä on vierähtänyt. No sadepäivänä sitten.. ;)

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Kiitos tästä, kokeilen aivan varmasti! Oon kaivannutkin jotain hyvää leipä ohjetta joka olis vielä helppo :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Kiva! :) Tästä onkin varmaan helppo muokata oma versio. :)

abrianna kirjoitti...

Looks delicious. Where I am it is getting hot to think about baking bread-lol.

Pieni Lintu kirjoitti...

Thanks Abrianna. :)

Marru kirjoitti...

Näyttää herkulliselta. Tuore leipä on kyllä hyvää. Mulla ei oo kannellista astiaa mutta riittäisiköhän folion käyttö..?

Pieni Lintu kirjoitti...

Voi kuule, mä olen viimenen ihminen joka uskaltaa tohon sanoo mitään. :D Mä oon niin taukki keittiöhommissa. ;) Mutta miksei..emmää tiiä!? :D

pappilanmummo kirjoitti...

kattilan kansikin käy kanneksi.

Pieni Lintu kirjoitti...

Hyvä tietää!! :)