maanantaina, tammikuuta 28, 2013

Oat Biscuits


Ostin kokeilumielessä steviasokeria - ei muuten ole kallis paketti, alle 3€ - ja testasin sitä klassisiin kauralastuihin. Hyvin toimii ja herkullisia keksejä tuli vähemmällä sokerimäärällä.


KAURALASTUT

50 g sulatettua voita / 50g melted butter
2 dl kaurahiutaleita / 2dl oat flakes
1 rkl vehnäjauhoja / 1 tablespoon of flours
1 tl leivinjauhetta / 1 teaspoon of baking powder
1 dl sokeria / 1dl sugar
1 muna / 1 egg

Sulata voi. Lisää joukkoon muut aineet sekoittaen. Nosta taikinasta pellille leivinpaperin päälle nokareita. Jätä nokareiden ympärille reilusti tilaa, koska lastut leviävät. Paista 200 asteessa uunin ylätasolla n.5min.








Mukavaa maanantai-iltaa!!


18 kommenttia:

  1. MMM... Tämä pääsee kokeiluun meilläkin,kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepas hyvä! :) Kannattaa testata tätä leivontaan. :)

      Poista
  2. Kaupassa katselin, mutta en vielä ostanut stevia sokeria, pitääkin ostaa ja kokeilla:) kauralastut on niin hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauralastut on kyllä herkkua! Nämä postauksen keksit tehtiin eilen ja nyt piti tehdä uusi (ja isompi) satsi. Juuri otin uunista - ihana tuoksu!!! :)

      Poista
  3. Näyttävät ihanan herkullisilta nuo piparisi ja kivat kuvat!
    Xx

    VastaaPoista
  4. Nyt täytyy testata, kiitti vinkistä ja ohjeesta!

    VastaaPoista
  5. And now I am very hungry ...these look gorgeous. I love the taste of oats ... mmm

    VastaaPoista
  6. oh, they lookes so yummy! can you send some to me through the net? have a great week dear ♥

    VastaaPoista
  7. Steviaa minäkin käytän, innostuin siitä kun se kasvoi puutarhassani kesällä ja makeutin sillä teetä. Huomasin, että kaupassa oli stevialla makeutettua suklaata ja sitähän piti kokeilla, hyvää oli. Ja varmaan terveellistäkin :)

    VastaaPoista
  8. ahh milk and cookies, perfect!!

    VastaaPoista
  9. Kiitoksia ohjeesta. Limsassa ja leivonnaisissa toimii.
    Maistoin konvehteja ja ne oli jännän makusia ( en välitä suklaasta muutenkaan, mutta
    pysyn kyllä taviksissa ne harvat kerrat ;)
    Vielä kun osaisi intiaanisokerilla leipoa jotain?
    Oletko kokeillut. Käytän sitä teessä tavallisen sijasta.
    Päivänjatkoja

    VastaaPoista