tiistaina, kesäkuuta 21, 2011

Marenkikokeilut mönkään




Tein TÄLLÄ ohjeella Raparperi-brita piirakan ja tuo marenki jäi kyllä ihan mömmöksi.
Joskus monta vuotta sitten kun olen tavallista britakakkua tehnyt niin marenki on aina
ollut rapsakkaa ja kovaa sisältä. Tämä jäi ihan vaahtoiseksi, vaikka laitoin vielä
ohjeen paistoajan jälkeen piirakan takaisin uuniin miedommalle lämmölle.

Mutta hyvää tämä oli! Ei se jäänyt syömättä ja mukavaa vaihtelua raparperipiirakoille,
joita olen joskus aikaisemmin tehnyt toisenlaisilla resepteillä. En sitten tiedä missä oli vika,
olikohan tuota marenkia liian paksu kerros tuossa piirakan päällä, että jäi pehmeäksi!?


-   -   -


Toinen marenkikokeilu oli NÄMÄ Turkinpippurimarengit. Näistä tuli niin fiasko,
että en edes kuvia vaivautunut ottamaan! Ensinnäkin kämmäsin sen vaahdottamisen
kanssa jotenkin. Aluksi mulla oli niin mahtava vaahto valkuaisista ja sitten se yhtäkkiä
vain lässähti. En tajua miksi. Koskaan aikaisemmin ei ole niin käynyt.

No päätin paistaa ne silti. Heh!! Nostin lusikalla sellasia kasoja leivinpaperin päälle.
Marengit paistuikin hyvin ja kovettuivat toisin kuin tuossa mun britakokeilussa.
Mutta ongelmana oli sitten saada ne irti paperista! Paperi vain repeili ja
marengit hajos käsiin, jotenkin ne turkkarirouheet valui sinne pohjalle ja
jämähti paperiin kiinni. Sain pelastettua koko satsista jotain viitisen
marenkikakkusta. Ne maistui hyvälle, mutta sanoin kyllä miehelle,
että tätä ei kukaa tekarihampainen pystyisi syömään kun
tarttui niin hampaisiin kiinni.

Huoooh, miksei multa voi mikään onnistua!? Olin niin hermostuksissakin,
että sain jo leivontakiellon kun tulen kuulemma aina niin kiukkuselle
tuulelle, kun multa AINA menee leipomukset mönkään.





6 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Maukkaaltahan tuo näyttää! ja sisältöhän on aina tärkein :) Kuulun myös joukkoon jonka leipomukset tapaa mennä jollain tavalla mönkään liiankin usein...

Riihitonttu kirjoitti...

Tuon marengin kuuluukin jäädä sisältä pehmeäksi monessakin ohjeessa :) Britakakussa se on kovaa kokonaan.

Pieni Lintu kirjoitti...

Ahaa :)

Hipsu kirjoitti...

Koskaan en ookaan kokeillut mitään marengista, joten tähän en osaa sanoa mitään, mutta jotenkin minulta oli lipsahtanut ohi tuo jätskiresepti ja aion kokeilla sitä aivan ehdottomasti lähiaikoina, sillä sehän on melko hyvä ainesosiltaan karppaajallekin, poislukien sokeri, mutta sitä ei aina voi kaikessa välttää :).

Niinu kirjoitti...

O-ou, ulkonäöstä piittaamatta uskon että on herkkua syödä:)
Pitääkin muistaa tämä marenkiversio seuraavalla kerralla!

Peppi kirjoitti...

Herkullisen näköistä!! Meillä asuu kaks marenkiin hurahtanutta.. RApsakka tai pehmeä - maku on tärkein :)