Olen innostunut käyttämään leseitä joka paikassa.
Ensinnäkin itselle ja lapselle laitan aamuisin jugurttiin vehnäleseitä,
mahaystävällistä ja terveellistä!! Eikä paljon turhaa hiilaria.
Ja kauraleseitä niihin pirtelöihin. Nam!
Aloin miettimään, että voisiko leivonnaisiin laittaa leseitä.
Leivoin helppoja muffinseja ja korvasin osan vehnäjauhoista
vehnäleseillä. Nämä onnistui tosi hyvin!
Ja suklaata tietenkin, että ei liian terveelliseksi tule! Heh!!
KUITUPITOISEMMAT HELPOT MUFFINSIT
1,5dl vehnäleseitä
2dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1dl maitoa tai kermaa
2 kananmunaa
1-2rkl kaakaojauhetta
100g sulatettua voita
Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään
ja lisää joukkoon kananmuna, rasva sekä maito/kerma.
Taikinasta tulee paksuhkoa eikä tarvitse vatkata!
Täytä vuoat noin puoliväliin saakka kahden lusikan avulla.
Paista 200 asteessa n.8-12 minuuttia kypsäksi.
Kuorrutukseen käytän yleensä Pandan suklaata.
Yksi tai puolikas palanen/muffinsi uunista ottamisen jälkeen päälle,
anna suklaan sulaa ja levitä ja koristele haluamallasi tavalla.
Kauralastuihin laitoin taas sitten kauranleseitä ja nekin onnistui hyvin!
KUITUISET KAURALASTUT
100g sulatettua voita
2dl kauraleseitä
2dl kaurahiutaleita
2rkl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhoja
2dl sokeria
2 kananmunaa
Sulata voi, jäähdytä. Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää kananmunat ja rasva taikinaan. Nostele lusikallisia
leivinpaperin päälle uunipellille jättäen reilusti tilaa,
koska kaurakeksit leviävät paljon kypsentyessään.
Paista 200 asteessa uunin ylätasolla n.5 minuuttia.
Tästä määrästä tuli kaksi pellillistä keksejä.
Mihin kaikkeen sinä käytät leseitä?
Ostin ruisleseitäkin tällä viikolla kaupasta,
mutta en ole niistä vielä tehnyt mitään.
Ehkäpä joku sämpylätaikina voisi olla hyvä niistä??
Hei, löysin vahingossa ihanaan blogiisi ja sain kunnian olla 400:s blogisi lukija!
VastaaPoistaTaidanpa nyt viikonloppuna leipoa ihania muffinejasi!
terv. Salaisen puutarhan emäntä
Huisin hienoa - 400 täynnä!
VastaaPoistaTervetuloa sinulle!!! ♥
ihanat ohjeet, kiitos :)
VastaaPoistaItse syön kuituja ihan vaan leivän ja puuron muodossa, nyt taitaa olla kaapissa extra-kuituisaa elovenaa, liika kuitukaan kun ei ole hyväksi: se kuulema estää tehokkaasti joidenkin ravintoaineiden imeytymistä.
Kati, hyvä tietää tuokin. Joo eihän mikään voi olla hyväksi jos liikaa jotain tiettyä syö.
VastaaPoistaOnpa kiva huomata että on muitakin lukijoita :) Pelastit päiväni!! Mäkin käytän täykkärikakuissa osan tummaa jauhoseosta, on MUKA terveellisempää :D herkullisen näköisiä nuo sun muffinssit :P
VastaaPoistaNami mitä herkkuja! Täällä hieman kateellisena kuolailen ku ite oon kovasti koettanu olla herkuttomasti, ois vähä tavotetta mahtuu kesähameisiin herkuttelutalven jälkeen ;) Mutta pakko oli kommentoida tähän yks lempparireseptini, oon tehny tällä ohjeella mustikkapiirakkaa jo ekan kerran 9 vuotta sitte ja aina se on vaan yhtä hyvää! Oon myös muuttanu ohjetta vielä niin et laitoin puolet jauhoja ja puolet kauraleseitä. Suosittelen kokeilemaan :)
VastaaPoistahttp://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/24228-pikapika-mustikkapiirakka
Blogisi on tosi kiva, seurailen lähes päivittäin, mutta en muista olisinko koskaan aiemmin kommentoinut.
t. Merja
Kiitti muhvinssiohjeesta...Leivonki niitä huomiselle kaffitteluvieraalle :)
VastaaPoistaKiitos kommenteista ja kiva Merja kun jätit kommentin, niitä on kiva lukea - piristää aina. :)
VastaaPoistaLovviisa, kantsii kokeilla, on niin helppo resepti että edes minä en ole koskaan epäonnistunut näissä. :D
Leseitä menee juurikin muffinsseihin,sämpylöihin ja kaurakekseihin.Melkeinpä kaikkeen leivontaan lisäilen ja kotitekoisessa myslissä eri leseet ja hiutaleet pääosassa.Miun kaurakeksiohjeessa on siirappia sokerin lisäks ja voita hirveesti eli ei ne sentään terveellisiä ole mut tosi hyviä:)
VastaaPoistanam, mitä muffinsseja kiitos ohjeista, pitää kokeilla:)
VastaaPoista