Kesä on grillaamisen aikaa
Meillä viikonloppuna grilliin matkasi VOILLA - ei margariinia kiitos - sipaistut Uotilan maalaisruislimput, joissa hiilareitakaan ei kovin hirvittävästi ole. Sopii siis karppaajallekin, 29g/100g. Hiukan puristettua valkosipulia päälle, ai mitä herkkua
Folionyytteihin käärästyt tomaatin puolikkaat. Tomaatti on niin hyvää ja terveellistä. Lämmitettynä ehkä vielä parempaa!
Grilliherkkujen kera maistuu tottakai salaatti - raikas ja tuore salaatti
Makkaroista valitsemme yleensä Vatajan makkaroita ja nakkeja. Lisäaineettomuus ja nitriitittömät on meidän mieleen. Eniten me kartetaan tuota natriumglutamaattia ruuassa
E250 natriumnitriitti on maa-ainessuola, jota käytetään elintarviketeollisuudessa säilöntäaineena sekä korostamaan liha- ja kalatuotteiden punaista väriä. Tällä lisäaineella tiedetään olevan terveydelle haitallisia vaikutuksia, sillä se muodostaa karsinogeenisiä yhdisteitä
E621 natriumglutamaatti on lähes kaikkien tuntema aromivahvenne. Natriumglutamaattia esiintyy luontaisesti maitovalmisteissa, lihassa, sienissä ja tomaateissa. Tämä ei kuitenkaan tee lisäaineesta haitatonta, sillä suurina annoksina nautittuna tämän on epäilty aiheuttavan päänsärkyä, pahoinvointia ja allergiaa. E621 lisäaineeseen kannattaa suhtautua varauksella ja välttää sen käyttöä – huolimatta siitä että tieteellisiä todisteita haitallisuudesta ei ole löydetty. Natriumglutamaatti antaa ruualle ja muille tuotteille makua ja siksi sitä on runsaasti marinaadeissa, sipseissä ja kastikkeissa tai maustesekoituksissa
Aika pitkälti sinun innoittamana, meidänkin perhe on alkanut katsomaan enemmän mitä suuhunsa laittaa. E621 on se koodi jota mieskin osaa jo välttää ja sitä ei enää meidän jääkaapista löydy :)
VastaaPoistaMuitakin lisäaineita ollaan pikku hiljaa alettu karttamaan ja siirtymään terveellisimpiin vaihtoehtoihin.
Lukisin mielelläni useamminkin näitä ruokaan ja lisäaineisiin liittyviä kirjoituksia, ne kiinnostavat nyt todella paljon, kun ovat ajankohtaista meidän perheessä! :)
Kiva kuulla Nanna. :) Yritän postailla enempi kunhan saan aikaseksi. :)
VastaaPoistaTäältä löytyy aika kivasti lisäaineista: http://e-koodi.com/
Kuin myös meillä vältellään kaikkia mahdollisia lisäaineita. Vatajan nakkien jälkeen ei kyllä muuta tee mieli syödäkään :)
VastaaPoistaherkkua... pitäisi oikein ajalla paneutua siihen mistä ruokansa hankkii ja ottaa asioista enemmän selvää. Kevyttuotteita meillä ei käytetä ja valmisruokaa ei senkään vertaa. Mökillä meillä on suuret viljelmät, josta saadaan luomutuotteita pitkältä kesästä loppusyksyyn ja joitain tuotteita kauemminkin. Ruohonjuurikaupasta haen silloin tällöin jauhoja, joista leivotaan herkkuleipää.. Muuten en ole perehtynyt enempää noihin lisäainejuttuihin, mutta olisi kyllä tosi ihanaa syödä lisäaineetonta ruokaa ja varsinkin antaa lapsille sellaista. Tosi kiva kun teet tällaisia postauksia. :)
VastaaPoistaNam, herkullista, tosi kiva ruoka postaus!
VastaaPoistaHerkkua! Valkosipuli ruisleivän päällä on tosi herkkua, tehdään aina paahdettuna talvella sama,
VastaaPoistamut ei ootullu mieleenkään tuo grilli versio, täytyykin kokeilla :)
Tulisipa lämmin äitienpäivä niin kaivetaan mekin grilli esiin. :) Tomaatti on muuten terveellisempää kypsennettynä, silloin siihen muodostuu enemmän lykopeeniä. Ihana tuo Willvin-hoitolaukku.
VastaaPoistaTerveellisiä herkkupäiviä!
Täälläkään ei syödä natriumglutamaattia.. Jos jossain kylässä ruokaan laitetaan aromisuolaa, niin illalla onkin sitten huono olo ja pää kipeä..
VastaaPoista